Ben jij benieuwd of je recht hebt op een schadevergoeding? Dit moet je weten!

Heb jij vanwege een vervelend ongeval schade opgelopen, en ben je benieuwd of je recht hebt op een schadevergoeding? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de mogelijkheden tot het ontvangen van een schadevergoeding van je werkgever, of het ontvangen van letselschade na het oplopen van schade als gevolg van een ongeluk. 

 

Heb je schade opgelopen door een bedrijfsongeval? Dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding! 

Wanneer je als gevolg van een bedrijfsongeval schade opgelopen hebt, is de kans groot dat je jouw werkgever hiervoor aansprakelijk kunt stellen. Dit komt doordat de werkgever wettelijk verplicht is om een veilige werkomgeving, inclusief het juiste gereedschap, lokalen en werktuigen te voorzien. Ook dient de werkgever zich als een goed werkgever te gedragen en dus goed werkgeverschap te vertonen. Ook dit is wettelijk vastgesteld. 

 

Twijfel je toch of je aanspraak kunt maken op een schadevergoeding bij bedrijfsongeval, omdat bijvoorbeeld in je contract staat dat je werkgever niet aansprakelijk is voor schade bij een bedrijfsongeval? Geen zorgen, je arbeidscontract staat niet boven de wet waarin de zorgplicht van je werkgever is vastgelegd. Ook bij faillissement van je werkgever kun je mogelijk een vergoeding verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever. Staat jouw situatie hier niet tussen, of twijfel je toch nog? In dergelijke situaties is het van groot belang om hier deskundig juridisch advies over in te winnen. 

 

Heb je schade opgelopen door een ongeval en heb je whiplash opgelopen? Kies voor de juiste hulp!

Ben je in een ongeval terechtgekomen en heb je nu whiplashklachten? Dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding voor deze whiplash letselschade. Je wereld staat nu mogelijk op zijn kop, omdat je veel pijn ervaart, last hebt van concentratieproblemen en hierdoor je werk en favoriete vrijetijdsbestedingen minder goed of zelfs helemaal niet uit kunt voeren. Deze vervelende gevolgen kunnen je leven ernstig ontregelen. Daarom is het belangrijk om te weten waar je recht op hebt in deze situatie. 

 

Letselschadezaken zijn echter erg ingewikkeld. Daarom is het van groot belang om hierbij voor de juiste ondersteuning te kiezen. Kies je hierbij voor een jurist van een letselschadebureau of rechtsbijstandsverzekeraar? Dan heeft deze vaak minder kennis dan vereist is om je op de juiste manier bij te staan in jouw zaak, waardoor de zaak lang kan lopen en je zelfs een deel van de vergoeding mis kunt lopen. Kies dus voor een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade, zodat jouw belangen het best behartigt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *