Colberts voor verschillende gelegenheden

Colberts zijn vaak goed te combineren met andere kledingstukken. Vaak worden colberts gedragen bij bijzondere gelegenheden maar eigenlijk is het een alledaags kledingstuk die elke man kan dragen. Een goede combinatie maken hoeft niet moeilijk te zijn. Het is niet de bedoeling dat een colbert boven een trainingsbroek gedragen wordt, dit is een beetje een gek gezicht. Om jou een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal ideeën genoteerd zodat jij de perfecte colbert kan dragen bij een passende gelegenheid. 

Formele gelegenheden

Heb je een formele gelegenheid zoals gala, een speciaal diner of een receptie dan hoort daar ook formele kledij bij. De colbert die je dan draagt wordt ook wel kostuum jas genoemd. Bij deze colbert hoort een bijpassende broek vaak van hetzelfde merk. De kleur komt uiteraard overeen en om te voorkomen dat er kleurverschil ontstaat of verschil in detail koop je het pak daarom van hetzelfde merk. De kleuren die vaak worden gedragen zijn navy blauw, zwart of lichtgrijs. 

Trouwerij

Hoewel een trouwerij officieel ook een formele gelegenheid is, is het niet verplicht om ook super netjes gekleed te zijn dat de mannen strak in pak moeten. Vaak worden trouwerijen in de zomer gevierd waardoor lichte kleuren prachtig staan bij het mooie weer. Een colbert met een zachte kleur op een chino broek zijn een perfecte combinatie met mooie loafer schoenen. 

Werk of een verjaardag

De tijden dat je als man strak in pak op het werk moet verschijnen is al een hele tijd niet meer de standaard. Tegenwoordig mag het wat losser en makkelijker dan voorheen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de plek waar je werkt. Zo wordt er bij de bank nog steeds verwacht dat je goed voor de dag komt. Gelukkig is dat niet overal meer zo en kun je nu veel makkelijker een colbert dragen met bijvoorbeeld een t-shirt er onder. Kies dan wel voor een simpele kleur en niet met een drukke print. Om een werkdag leuker te maken is het een goed idee om eens te combineren met andere kleuren. De standaard kleuren als zwart en grijs zijn een beetje saai. Kies daarom eens voor een lichte kleur als baby blauw of met een motief zoals een gestreepte of geblokte colbert. Er is in ieder geval genoeg keuze om een keer af te wisselen en dit is makkelijk op werk of een verjaardag dan op een formele gelegenheid.