Drie redenen waarom je een e-bike moet kopen!

Een van de meest geweldige aankopen die ik de afgelopen tijd heb gedaan, is een e-bike kopen. Eerst vond ik het altijd onnodig om een e-bike te kopen en vond ik de mensen die zeiden dat ik er eentje moest aanschaffen maar tutten. Ik had namelijk gewoon een hele goede fiets, die nooit kuren vertoonde. Maar inmiddels ben ik helemaal om! Ik heb er eentje gekocht en wil nu écht niet meer zonder. Natuurlijk is het een grote investering, maar ik vind de e-bike het geld meer dan waard! Om jullie te overtuigen van mijn mening heb ik in deze blog drie redenen op een rijtje gezet waarom jij ook een e-bike zou moeten kopen. 

Het gemak 

Allereerst is een e-bike ideaal door het gemak waarmee je fietst. Door de aandrijving die de e-bike heeft, namelijk de middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor, fiets je op 'gewone' wegen en met 'gewone' weersomstandigheden al veel makkelijker. En als de omstandigheden niet 'gewoon' zijn, dus als er bijvoorbeeld heuvels zijn of je tegenwind hebt, is dit gemak nog geweldiger. Op de fiets kan je ook kiezen hoe veel ondersteuning je wil, dus bij 'gewone' omstandigheden kan je kiezen voor een lage ondersteuning. En als het dus wat harder waait of je de heuvel op moet, kan je kiezen voor wat meer ondersteuning. Op die manier fiets je nog wel zelf, maar maak je het gewoon net iets comfortabeler voor jezelf. 

De snelheid

Daarnaast is de snelheid van de fiets ook heerlijk. Als je bijvoorbeeld een halfuur of drie kwartier naar je werk moet fietsen, ben je er met de e-bike in een kwartiertje. Dit geeft je dus veel meer tijd om 's ochtends wat extra te slapen! En ook 's avonds na een lange dag werken is het heerlijk als je in een mum van tijd weer thuis bent en kunt gaan eten. De e-bikes gaan maximaal 25 kilometer per uur, even hard als een scooter zonder helm zou mogen. Want als hij harder gaat, zou je natuurlijk een helm moeten en gelden er andere regels. 

Je gezondheid

Tot slot is een e-bike goed voor je gezondheid. 'Waarom?', denk je misschien. Allereerst omdat je veel frisse buitenlucht krijgt en meer zonlicht, dit is dus goed voor je humeur en het ontspant je. Daarnaast omdat je veel sneller de fiets pakt met een e-bike en dus veel meer beweging krijgt dan je normaal zou krijgen. Zowel voor je humeur/ontspannen staat als je beweging is een e-bike kopen dus een plus. En om alleen die redenen zou ik al zeggen: Het is het geld meer dan waard!