Een progressieve webshop

Als website bouwer bent u vast wel eens in aanraking gekomen met Progressive Web Apps. De afkorting hiervan is PWA’s. Voor de lezers van deze blog die dit nog niet weten, maar wel willen volgt hier een korte uitleg. Misschien bent u namelijk een beginnende website bouwen, en wilt u dieper in de wereld duiken. PWA’s zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Misschien bent u bekend met e-commerce via Magento en gebruikt u een b2b webshop magento. Nogmaals, wanneer je ook hier nog niet aan bent toegekomen in je reis naar het worden van een website bouwer, hier komen we ook op terug. De PWA’s combineren twee functionaliteiten, namelijk de native app met die van de webshop. Dit betekent dat over het algemeen PWA’s veel verder in diepgaander zijn dan de gemiddelde webshop. Ook komen hier voordelen bij kijken ten opzichte van de native apps. Dit komt doordat een PWA meer kan dan een standaard webshop. In deze blog gaan we dieper in op deze voordelen en kijken we naar het e-commerce platform Magento.

Voordelen

Gebruik maken van een PWA ten opzichte van een native app brengt veel voordelen met zich mee. Als eerste heeft een PWA dezelfde mogelijkheden als een native app, zowel desktop als mobiel. Native apps worden vaak specifiek gemaakt voor een besturingssystemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor Android of IOS. Een PWA staat los van alle deze besturingssystemen. Dit betekent dat de PWA op alle mogelijk besturingssystemen kan werken en functioneren. Omdat de mobiel steeds vaker in de hand ligt bij de gemiddelde mens worden webshops gericht gemaakt op mobiels. Misschien bent u wel eens op een website geweest op uw pc, die er op uw telefoon echt niet uit ziet. Deze webshops werken dan niet met PWA’s. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat de website geen mogelijkheid heeft tot het sturen van notificaties op je telefoon. Ook kan je locatie niet worden bepaald. Moderne browsers bieden door middel van de PWA’s, en een pwa developer de mogelijkheid om je website als app in de markt te zetten.

Magento

Steeds meer bedrijven veranderen hun manier van zaken doen met leveranciers. Het werken met een leverancier heeft B2B en staat voor business to business. Zakelijke inkopers zijn steeds meer online gericht en geven hier ook de voorkeur aan. Het is sneller en scheelt ook zeker kosten. Dit is de betekent van een b2b webshop magento. Dit fenomeen wordt steeds populairder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *