Je financiën bijhouden – tips

Je financiën goed bijhouden is altijd een goed idee. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de deurwaarder opeens voor de deur staat omdat je je rekeningen niet hebt betaald, of dat er een no cure no pay incassobureau wordt ingeschakeld zoals incassobureau Credifin. Zo ver wil je het niet laten komen. Het is dus verstandig om alles goed op orde te houden. Maar hoe doe je dat dan? Hieronder vind je wat handige tips.

Weet wat er gebeurt

Ben je er eigenlijk wel van op de hoogte wat er allemaal in- en uitgaat als het aankomt op geld? De enige manier om je financiën goed bij te houden, is door alles overzichtelijk op een rijtje te zetten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Eén manier is om een Excel bestandje aan te maken met daarin een aantal kolommen voor inkomsten en uitgaven en het betreffende bedrag. Zo weet je wat je per maand kwijt bent en ook wat je overhoudt. Ook bestaan er speciale apps waarin je dit bij kunt houden.

Krijg je administratie op orde

Idealiter houd je je administratie goed bij. Toch kan het eens voorkomen dat dit tijdelijk niet lukt. Het is dan zaak om de boel zo snel mogelijk weer op orde te krijgen. Betaal je rekeningen op tijd en verwerk post en mail zo snel mogelijk. Het is goed om hier iedere dag even naar te kijken, of het direct te verwerken nadat het binnenkomt.

Bespaar geld

Geld besparen is altijd goed. Ook dit kun je op meerdere manieren doen, bijvoorbeeld door je vaste lasten eens onder de loep te nemen. Misschien ben je voordeliger uit als je bijvoorbeeld overstapt naar een andere verzekeringsaanbieder. Ook kan het zo zijn dat je lopende abonnementen hebt die je eigenlijk prima op zou kunnen zeggen, zoals Netflix of je sportschool abonnement waar je stiekem nooit gebruik van maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *