Je werknemers motiveren – tips

Om zo goed mogelijk te presteren met je bedrijf, is het van belang dat je werknemers tevreden zijn. Niet iedereen is altijd even gemotiveerd, maar gelukkig bestaan er verschillende manieren waarop je je werknemers weer kunt motiveren waardoor ze betere prestaties kunnen leveren. Hieronder vind je een aantal handige tips.

Stel doelen die behaald kunnen worden

Het is goed om veel van je medewerkers te verwachten, maar doelen moeten natuurlijk wel realistisch zijn. Zorg ervoor dat werknemers bijvoorbeeld niet dagelijks over hoeven te werken en dat het werk wel uitdagend, maar niet te hoog gegrepen is voor ze. 

Vertrouw je medewerkers

Het geeft een goed gevoel wanneer iemand je vertrouwt. Dit geldt ook op de werkvloer. Geef je medewerkers het gevoel dat je ze vertrouwt en moedig ze aan om zelfstandig te werken. Houd ze niet constant in de gaten, daar wordt natuurlijk niemand blij van. Je zult zien dat de soft controls hierdoor optimaal tot uiting kunnen komen (meer informatie over dit onderwerp vind je hier).

Creëer goede werkomstandigheden

Om ervoor te zorgen dat je werknemers zo goed mogelijk te werk kunnen gaan, is het belangrijk dat je goede werkomstandigheden creëert. Zorg ervoor dat de ruimte waarin gewerkt wordt bijvoorbeeld niet te koud is, maar ook niet te warm. Ook is het goed om een ruimte in te richten waarin je personeel zich even af kan zonderen om zo ongestoord te werk te kunnen gaan. Ook is het van belang dat je personeel met goed materiaal kan werken. Denk bijvoorbeeld aan een laptop die snel genoeg is en voldoende kantoormateriaal dat gebruikt kan worden.

Communiceer

Uiteraard is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt. Staat iets je niet aan? Geef dat dan aan, zodat de werknemer hier mee aan de slag kan. Benoem daarnaast ook wat wél goed gaat, zodat je werknemer gemotiveerd blijft om goed werk te verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *