Jouw bedrijf nog duurzamer

Bedrijven worden, net als consumenten, steeds milieubewuster en veranderen zodoende ook hun producten en het proces van productie. Dit is een goede ontwikkeling, want er wordt al erg lang benadrukt dat er een verandering moet komen. Tegenwoordig kan het woord ‘duurzaam’ bijna niet meer weggedacht worden. Je hebt naast leaseauto’s, nu ook voor consumenten elektrische auto’s. Daarnaast was het 5 tot 10 jaar geleden bijzonder als een auto deels elektrisch was en tegenwoordig zijn er al volledig elektrische auto’s waarbij de radius steeds groter word. De wereld veranderd en snel ook. En daar moet je als ondernemer in mee-veranderen. In deze blog bespreek ik een aantal manieren om jouw bedrijf te verduurzamen.

Afval scheiden

Een van die zaken waar consumenten thuis ook steeds vaker aan mee doen, is het scheiden van afval. Bedrijven kunnen natuurlijk niet achterblijven en zodoende is het belangrijk om ook op de werkplek aan afvalscheiding te doen. Probeer je werknemers te motiveren om hieraan mee te doen en zelf ook met duurzame ideeën te komen.

Kantoorproducten

Ook de producten die je op kantoor dagelijks gebruikt kunnen duurzamer. Zo kunnen al veel producten tegenwoordig van gerecycled materieel worden gemaakt, zoals toiletpapier van 100% gerecycled materiaal. Of kan je kiezen voor producten die een langere levensloop hebben. Zo leven we tezamen naar een circulaire economie.

Cadeaus voor je werknemers

Binnenkort moet er ook weer gekeken worden naar de kerstcadeaus/pakketten voor werknemers. En ook al zijn er mensen die het nog steeds erg leuk vinden om kerstpakketten te ontvangen, zijn er ook veel mensen die de helft van de inhoudt geeneens gebruiken. Zodoende is er al enige jaren een trens om werknemers zelf een cadeau te laten kiezen doormiddel van een bepaald besteedbaar bedrag op een site of een tegoedbon.

Als je echter als ondernemer toch een leuk pakket wilt samenstellen, waar je werknemers ook echt wat aan hebben, dan moet je eens op circulairinbedrijf.nl kijken. Ze hebben hier heel veel producten, die allemaal of van gerecyclede materialen gemaakt zijn of duurzaam zijn. Zo hebben ze notitieboekjes die gemaakt zijn van steen. Steen? Ja. Het notitieboekje bevat steenpapier en het leuke van steenpapier is dat het waterafstotend is. Daarom kan je met een nat doekje je aantekeningen weer wegvegen waardoor je het notitieboekje keer op keer weer kan gebruiken. Dat scheelt nog eens een hoop aan papier. Ook hebben ze vaste zeep van sinaasappelschillen en van koffiedik! Wie had dat gedacht. Misschien inspireren de producten je wel om zelf ook andere duurzame mogelijkheden te ontdekken!