Kunstgrasbaan aanleggen voor Tennis Vereniging Ewijk

Bij een kunstgrasbaan aanleggen voor Tennis Vereniging Ewijk is opnieuw gekozen voor een baan bestaande uit met zand ingestrooid kunststof. Dat is precies dezelfde baan als de club al jaren had. Het voordeel van een kunstgrasbaan aanleggen van deze materialen is dat deze heel sterk is. De baan kan bovendien het hele jaar door worden gebruikt, zelfs als er de hele dag op wordt gespeeld. De oude banen van TV Ewijk waren na jaren gebruik niet meer in een goede conditie en konden ook niet meer worden gerepareerd. Daarom werd BTL ingeschakeld voor een nieuwe kunstgrasbaan aanleggen.

Nieuwe kunstgrasbaan aanleggen is een flinke klus

Een nieuwe kunstgrasbaan aanleggen kost flink wat tijd. Daarom is dat gedaan in de zomervakantie. In die periode wordt er geen tenniscompetitie gespeeld en dan worden de banen een stuk minder intensief gebruikt dan in de overige maanden. Eerst zijn de oude banen ontmanteld. Het net en de palen zijn weggehaald, evenals de oude kunstgrasmat. De bestaande onderlaag is vervolgens gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Daarna is deze onderlaag officieel gekeurd. Dat is een vereiste, want anders is een nieuwe kunstgrasbaan aanleggen niet toegestaan.

Bestendige relatie

Na de keuring van de onderlaag konden de specialisten van BTL de nieuwe kunstgrasbaan aanleggen en de baan weer helemaal inrichten. Het resultaat ziet er prachtig uit en de baan voldoet aan alle voorwaarden om er weer jarenlang met veel plezier intensief op te spelen. Na voltooiing van de kunstgrasbaan is ook de bestrating rondom de baan gerenoveerd. Tennis Vereniging Ewijk is uitermate tevreden over de werkzaamheden die BTL heeft verricht. Daarom heeft de tennisclub besloten dat BTL in de komende vijf jaren ook het groot onderhoud van de tennisbaan voor zijn rekening mag nemen.