Nieuw kantoor? Zo doe je dat!

Een nieuwe kantoorruimte is altijd spannend. Voor zowel de werkgever als de werknemers. En het is misschien nog wel spannender wanneer het de eerste officiële ruimte is van het bedrijf. In deze blog vertel ik je wat je allemaal moet regelen en waar je aan moet denken wanneer het een nieuwe kantoorruimte betreft. Van ruimte tot internet. Lees je mee?

Genoeg ruimte

Voor je een ruimte kan betrekken, moet je er wel eentje vinden. Wanneer je in tijden als deze op zoek bent naar een ruimte moet je met meer dingen rekening houden. Dit klinkt als een last maar is ook een zegen. Het gaat namelijk om ruimte. Wanneer je een te kleine kantoorruimte hebt, kan je in deze tijd niet genoeg afstand houden en dat betekent dat niet iedereen aanwezig kan zijn op kantoor. Als je nu zoekt naar een grote kantoorruimte bied je jouw werknemers de mogelijkheid om op locatie te blijven werken. Een zeldzame mogelijkheid voor velen.

Mogelijkheid tot uitbreiding

Daarnaast is het handig om te kijken naar de mogelijkheid tot uitbreiding. Wanneer je nu al kiest voor een relatief grotere kantoorruimte kan je ook makkelijker uitbreiden wanneer de maatregelen anders zijn. Of je kan kijken naar een kantoorruimte met aanbouw of andere open ruimtes zodat je deze eventueel bij kan huren. Op die manier houd je de opties voor jezelf open zonder dat je voor een verandering moet verhuizen. Zo kan het werk gewoon doorgaan.

De vaste zaken

Als je dan een nieuwe kantoorruimte gevonden hebt, moet je denken aan de basisdingen die geregeld dienen te worden zoals bijvoorbeeld meubilair en elektra. Een abonnement voor internet is ook zeker een vereiste. Daarnaast kan je bij MKB Afval een vuilcontainer huren voor het kantoor. Deze worden dan voor jou geleegd en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Je kan er zelfs voor kiezen aparte containers te huren zodat je bepaald afval kunt scheiden en zo bij kan dragen aan een verbetering in het milieu.

Creëer een prettige werkomgeving

Als laatste is het belangrijk om een werkomgeving te creëren die motiveert en zowel leuk als veilig is. Je kan hiervoor input vragen aan je medewerkers. Daarnaast kan je inspiratie halen uit andere bedrijven die hier bekend om staan. Kijk eens wat bepaalde bedrijven zo prettig maakt om voor te werken en implementeer dit in je kantoor.

Succes met je kantoor. Met deze punten in je achterhoofd ben je weer stappen dichterbij een succesvol bedrijf.