Wat kan ik zakelijk met vastgoed?

zakelijk vastgoed financieren

Dit artikel geeft een antwoord op de vraag wat je met zakelijk vastgoed kan doen. We gaan met name ook in op de financiering ervan.

Wat is zakelijk vastgoed

We verstaan hier onder zakelijk vastgoed, ook wel commercieel vastgoed genoemd, gebouwen die gebruikt worden voor winkels, kantoren, woningen of als bedrijfshal. Die gebouwen zijn dus niet bedoeld voor bewoning door jezelf.

zakelijk vastgoed financieren

Gevallen

We bespreken in dit artikel twee gevallen. De eerste is dat je bedrijf een pand in eigendom heeft en je wilt dat gebruiken, om een zakelijke lening te krijgen. De tweede is dat je een pand wilt aankopen, om dat bijvoorbeeld te verhuren. In dit laatste geval zoek je wellicht een mogelijkheid om zakelijk vastgoed te financieren.

Voor een lening

Als je bedrijf geld nodig heeft om bijvoorbeeld in een machine te investeren, dan kan je bedrijf als dat het bedrijfspand in eigendom heeft, dat gebruiken om een lening tegen betrekkelijk goede voorwaarden te verkrijgen. Dan moet dat pand natuurlijk wel ruim meer waard zijn dan het investeringsbedrag.

Aankopen

Je wilt een pand aankopen om dat te verhuren, na eventuele aanpassingen, of op te knappen om vervolgens weer te verkopen. Dat laatste wordt ook wel flippen genoemd. Het verschil is de intentie waarmee je een pand aanschaft. Je kunt natuurlijk een pand kopen om je bedrijf in te vestigen. In het laatste geval is er sprake van een bedrijfshypotheek.

Zakelijk vastgoed financieren

Als er sprake is van een bedrijfshypotheek, dan kijkt de hypotheekverstrekker bij een nieuw bedrijf naar je bedrijf (plannen). Is er sprake van een functionerend bedrijf, dan wordt gekeken naar hoe bedrijf financieel draait. Als het gaat om de vercommercialisering van een vastgoed, dan wordt gekeken naar de potentie ervan, zoals de ligging, kwaliteit e.d. Met andere woorden de invalshoek is verschillend. Er zijn bedrijven die wel zakelijk vastgoed financieren, maar geen eigen woning van de aanvrager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *